Thursday, May 16, 2013

Internet links not working in Outlook 2010. "General Failure. The URL Was: http://xxx.com, etc. Application not Found"

I have had a problem for a long time where outlook was unable to open hyperlinks. Try the steps below and check if it resolves the issue.

Copy this to a .reg file and import it to complete the association.


Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\htmlfile\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Internet Explorer\\iexplore.exe\" -nohome"
[HKEY_CLASSES_ROOT\htmlfile\shell\opennew\command]
@="\"C:\\Program Files\\Internet Explorer\\iexplore.exe\" %1"
[HKEY_CLASSES_ROOT\http\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Internet Explorer\\iexplore.exe\" -nohome"
[HKEY_CLASSES_ROOT\https\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Internet Explorer\\iexplore.exe\" -nohome"
[HKEY_CLASSES_ROOT\IE.HTTP\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Internet Explorer\\iexplore.exe\" -nohome"
[HKEY_CLASSES_ROOT\IE.HTTPS\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Internet Explorer\\iexplore.exe\" -nohome"
[HKEY_CLASSES_ROOT\mms\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Internet Explorer\\iexplore.exe\" -nohome"
"MPlayer2.BAK"="\"C:\\Program Files\\Internet Explorer\\iexplore.exe\" -nohome"
[HKEY_CLASSES_ROOT\pnm\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Internet Explorer\\iexplore.exe\" -nohome"
[HKEY_CLASSES_ROOT\rtsp\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Internet Explorer\\iexplore.exe\" -nohome"
[HKEY_CLASSES_ROOT\rtspu\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Internet Explorer\\iexplore.exe\" -nohome"